Kategorier
Analys It

Di: Köp Dustin

I går publicerade Dagens industri en intressant och bra analys av it-distributören Dustin. Enligt Agneta Jönsson som skrivit artikeln har aktien har en uppsida på drygt 40 procent.

Dagen före publiceringen stängde Dustin på 53,30 kr. Så lägg 40 procent på det och man hamnar på 75 kr, det vill säga på samma nivå som i januari.

Dagens industri 2020-09-21.

Jag gillar Agneta Jönssons analyser som jag uppfattar som både skarpsinniga och välskrivna. En annan fördel är att hon ofta skriver om företag som intresserar mig. Då är det ju också extra roligt att läsa.

I går fanns uppenbarligen också många andra med liknande uppfattning. För aktien skickades upp som mest 10,32 procent medan börsen i övrigt gick åt motsatt håll.

Aktien stängde dock bara 6,57 procent upp till slut på en rejält sur börs (OMXS30 -3,53 procent).

Får vi en lite gladare börs i dag finns nog goda förutsättningar för ytterligare en uppvärdering av aktien. Men de där 40 procenten tar nog ett tag till. Kanske någon gång under nästa år?

Ny konkurrent inom e-handel

Och så några ord om Amazons inträde på den svenska marknaden. Detta sa Dustins vd till Dagens industri om den nya konkurrenten:

Vi har alltid respekt för konkurrenter, samtidigt driver konkurrens marknaden framåt och kommer stärka e-handel generellt och det välkomnar vi.

Ytterligare en köprekommendation

För övrigt så upprepar också Kepler Cheuvreux sin köprekommendation i dag. Riktkursen för Dustin ligger på 68 kr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *